Poraďte se s profesionály - Po-Pá: 10-18:30hod 734 500 418

Plynové grily

Nejprodávanější produkty

350 Kč
289 Kč bez DPH
1 689 Kč
1 396 Kč bez DPH
2 090 Kč
1 727 Kč bez DPH
Řazení
  • 1
  • 2

Cena dnes
350 Kč
289 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně

Cena dnes
1 689 Kč
1 396 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně

Cena dnes
2 090 Kč
1 727 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně

Cena dnes
2 089 Kč
1 726 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem v externím skladu

Cena dnes
725 Kč
599 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem v externím skladu

Cena dnes
1 599 Kč
1 321 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně

Cena dnes
425 Kč
351 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně

Cena dnes
17 990 Kč
14 867 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem v externím skladu

Cena dnes
325 Kč
269 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně

Cena dnes
1 999 Kč
1 652 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně

Cena dnes
13 990 Kč
11 561 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem v externím skladu

Cena dnes
959 Kč
793 Kč bez DPH
Produkt byl
vložen do košíku
Skladem na prodejně
 

Výhody plynových grilů MASPORT

Plynové grily MASPORT disponují nespornými výhodami oproti grilům ostatním (zejména grilům na dřevěné uhlí).

 

Rychlé dosažení požadované teploty

Díky integrovanému piezo zapalování v každém regulátoru přívodu plynu nebo napájení prostřednictvím baterie je gril připraven k použití velice rychle. Během několika minut dosáhne požadované teploty, takže již nemusíte dlouze čekat jako u grilů na dřevěné uhlí, až se uhlí pořádně rozžhaví. To Vám umožňuje rychle a snadno připravit daný pokrm a užít si tak spontánního grilování, což ale neznamená, že tím přicházíte o možnost dlouhého grilovacího odpoledne či večera.

Regulace teploty

Další výhodou těchto grilů je možnost regulace teploty. Většina těchto grilů je vybavena šesti samostatnými regulovatelnými hořáky, což umožňuje grilovat na jednom hořáku ale i na všech zároveň. Vybrat si můžete z modelů s rošty vyrobenými z nerezu nebo z litiny. Je třeba se ujistit, že teplo vyzařující z hořáků bude rovnoměrně rozprostřeno po celé grilovací ploše, což všechny nerezové hořáky těchto grilů splňují. Teplotu lze tedy regulovat a připravit tak pokrmy různými metodami (viz níže).

Deflektor

Tyto grily také disponují tzv. deflektorem, který zajišťuje optimální rozložení teploty a redukuje vzplanutí (připečení) odkapávající mastnoty. Vaše jídlo je díky tomu připravováno šetrně a i vznikající kouř je méně škodlivý, takže grily MASPORT představují zdravější alternativu grilování. Gril také kouří výrazně méně než gril na dřevěné uhlí, a proto je velice vhodný i pro použití na balkoně. Všechny grily mimo to mají i odkap na tuk, který se dá z jeho zadní části vysunout.

Pevná a stabilní konstrukce

Velice důležité je dbát na pevnou, stabilní a bezpečnou konstrukci. Grily MASPORT jsou vyráběny velmi pečlivě a tyto parametry stoprocentně splňují. Nemůže se Vám tedy stát, že by se začaly kymácet či houpat nebo že by dokonce spadly. Při správné a řádné obsluze a skladování plynové láhve jsou i zárukou bezpečnosti na rozdíl od grilů na dřevěné uhlí, u nichž nebezpečí představují zejména poletující rozžhavené kousky uhlí apod. S grily lze manipulovat pomocí koleček.

Výbava a příslušenství

Rozmanitost těchto grilů tkví i v nabízené výbavě a příslušenství jako jsou kvalitní grilovací rošty či Teppanyaki plotýnky (jinak grilovací plotny, tj. japonský způsob vaření na jedné velké placaté tepelné ploše), infračervené plotýnky, wok hořáky v různých velikostech.

Úložný prostor

Příslušenství ke grilu je ovšem třeba někam uložit. I toto je u grilů MASPORT jednoduše vyřešeno, a to úložným prostorem přímo pod samotným grilovacím prostorem, do něhož lze uložit nejen nejrůznější příslušenství ale i plynovou láhev. Modely disponují policemi nebo i zásuvkami. Všechno grilovací náčiní tak máte přímo u ruky, takže od grilu nemusíte neustále odbíhat apod. Nerezová dvířka tohoto úložného prostoru jsou dvojitá narozdíl od většiny ostatních plynových grilů, jejichž dvířka jsou nerezová pouze z jedné strany a z druhé nemají nic.


Celoroční grilování

Plynové grily Coobinox jsou při grilování výtečným a spolehlivým pomocníkem. Grilovací sezonu si díky nim navíc můžete prodloužit a užívat si grilování s přáteli či rodinou po celý rok, a to zejména vzhledem k jejich okamžité připravenosti.

 

Úpravy masa

S plynovými grily Coobinox máte k dispozici tři varianty úpravy pokrmů – přímé grilování, nepřímé grilování nebo kombinaci obojího.

Přímé grilování probíhá při vyšší teplotě a v kratším čase, tedy rychleji. Uzavřený gril se nejprve nahřeje na vyšší teplotu 200-270 °C. Grily z této řady mají navíc k poklopu připevněný teploměr, takže teplotu můžete průběžně a snadno kontrolovat. Pak už jen vložíte maso určené ke grilování a uzavřete poklop. Grilování tak probíhá zpříma zespodu, díky čemuž se maso rychle zatáhne, opeče se dokřupava a uvnitř zůstane krásně šťavnaté. Je ovšem třeba proces grilování průběžně sledovat a maso otáčet ideálně pomocí grilovacích kleští. Nedoporučujeme používat grilovací vidlici, protože jejím zapíchnutím do masa by mohlo dojít k úniku šťávy uvnitř. Maso je tímto způsobem hotové za 4-5 minut v závislosti na jeho tloušťce, takže toto grilování je ideální pro přípravu masa s kratší dobou úpravy.

Nepřímé grilování probíhá při nižší teplotě a v delším čase, jedná se tedy o pomalejší a šetrnější úpravu. Uzavřený gril s venkovním teploměrem nejprve rozehřejte na 130-200 °C. Po dosažení požadované teploty vložte maso určené ke grilování do středu grilu a uzavřete poklop. Maso by přitom nemělo být přímo nad hořákem, ale mělo by se grilovat díky cirkulujícímu horkému vzduchu. Teplotu při grilování udržujte zhruba na 160 °C. Maso není potřeba otáčet jako u přímého grilování. Díky dvojitému poklopu je totiž maso upravováno rovnoměrně ze všech stran. Teplota je u tohoto způsobu grilování nižší a grilování tím pádem probíhá pomaleji a je tedy vhodné zejména pro větší kusy masa, které se tak pomalu (cca 30 minut) propékají. Výsledkem pak bude šťavnaté a jemné maso. Nepřímé grilování lze přirovnat k úpravě jídla v tzv. konvektomatu.

Třetí možností je kombinace dvou výše zmíněných způsobů grilování a tedy přímého a nepřímého grilování. Maso nejprve grilujete zpříma při vyšší teplotě, čímž se rychleji zatáhne. Následně teplotu snížíte a vypnete hořák, který je přímo pod upravovaným masem. To se tak šetrně dogriluje díky cirkulaci horkého vzduchu. 

 

Čištění grilů

Čištění plynových grilů je snazší než čištění grilů na dřevěné uhlí, protože u nich si nikdy nejste stoprocentně jisti, zda je popel dostatečně vychladlý či nikoliv. Před samotným čištěním grilu je tedy třeba nejprve vypnout všechny hořáky a nechat gril vychladnout. Gril následně vyčistíte speciálním čističem na grily, který si poradí s celým vnitřkem grilu. Stačí ho nechat krátce působit, setřít houbou a opláchnout čistou vodou. K čištění nikdy nepoužívejte kovové nebo ocelové kartáče, ale pouze měkké hadříky či houby, abyste předešli poničení grilu. Gril ošetřete i speciálním sprejem určeným na impregnaci nerezové oceli. Pravidelnou a řádnou péčí o Váš gril tak zajistíte jeho pěkný vzhled a především jeho dlouhou životnost.

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10-18.30hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: