Poraďte se s profesionály: Po-Pá: 10:00 - 18:00 hod 604 169 665

SALERNO II krbová kamna černá - skleněné víko HAAS+SOHN

Kód NAMIR: 32080

Zboží již není dostupné

Omlouváme se, ale toto zboží již není dostupné v našem sortimentu. Prosíme zvolte jinou alternativu. Děkujeme.

Alternativní produkty

Popis produktu

Krbová kamna Salerno II antracit/světle šedá. Kamna mají externí přívod vzduchu, který je uzavíratelný v době mimo provoz a terciální spalování. Ovládání všech tří přívodů vzduchu je pomocí jednoho regulátoru. Tato kamna jsou vhodná do nízkoenergetických staveb.

Kamna Haas Sohn jsou konstruována pro spalování dřeva, ekobriket a u některých typu i uhelných briket ( pozor uhelné brikety mají až o 40% vyšší výhřevnost ). Je zakázáno používat koks a uhlí.

Ohřevu vzduchu v místnosti a vytvoření útulného obytného klimatu (tepelné pohody) je dosaženo převážně konvekčním teplem, částečně i teplem sálavým. Tímto systémem je možno i velmi chladné, dlouho nevytápěné místnosti velmi rychle vytopit. Princip konvekčního vytápění spočívá v tom, že vzduch z místnosti vstupuje do kamen ve spodní části a při postupu vzhůru se ohřívá v konvekčním prostoru tvořeného dvojitým pláštěm topidla, dále pak proudí otvory, které se nacházejí v horní části kamen opět do místnosti. Sálavé teplo je získáváno z povrchových ploch kamen (kov, keramika, sklo). Vzhledem ke konstrukci je pak největším zdrojem sálavého tepla prosklený prostor dvířek.

Některá kamna mají terciální spalování – je proces zužitkování zbytkových hořlavých plynů, které by za normálních okolností odešly se zplodinami nevyužity komínem. Dochází ke zvyšování účinnosti a tím i nižší spotřebě paliva.

Kamna jsou svařena z ocelových plechu o tloušťce 2-5 mm. Sklo vydrží teploty až 800C.

Vnitrní prostor spalovací (plnící) komory je vyložen šamotovými tvarovkami. Tvarovky nejsou spojeny žádnou výmazovou hmotou z důvodu předejít jejich poškození vlivem tepelných dilatací. V horní části spalovací komory jsou usměrňovače toku spalin (clony) do odtahového hrdla, které mohou býti jak pevné tak i volně ložené. Volně ložený usměrňovač spalin (clona) muže sloužit i jako držák šamotových tvarovek.

Ve spodní části spalovacího komory je zpravidla umístěn jednoduchý, pevný litinový rošt. Před roštem je umístěna zábrana proti vypadávání a sesouvání paliva na dvírka (celní sklo). Pod roštem je prostor pro popelníkovou zásuvku.

Speciální vlastnosti:

Parametry

Barva: černá
Hmotnost: 93 kg
Kouřovod: vrchní, zadní
Minimální tah komína: 12 Pa
Palivo: kusové dřevo, ekobrikety
Průměr kouřovodu: 120 mm
Rozměry: 985/506/392 mm
Spotřeba paliva: 1,1 kg
Terciální přívod vzduchu: ano
Účinnost: 84 %
Výkon: 2,1-4,4 kW
Vytápěcí schopnost: 35-79 m3
Objednací číslo: 420414580000
Výrobce: Ocelová (plechová) HAAS+SOHN | Vše od HAAS+SOHN
Kategorie: Plechová krbová kamna (ocelová)
Dostupnost: Skladem v externím skladu

Poradna

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. Buďte první.

Vložit příspěvek

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10:00-18hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: