Poraďte se s profesionály - Po-Pá: 10-18:30hod 734 500 418 Servis a náhradní díly 737 039 898

Nůž Yanagiba TAKUMI - Fiskars 977748

Nůž Yanagiba TAKUMI - Fiskars 977748 Nůž Yanagiba TAKUMI - Fiskars.  Nůž Yanagiba TAKUMI Fiskars je multifunkční s dlouhou čepelí a je ostřený v japonském stylu pouze z jedné strany. Nůž Yanagiba TAKUMI Fiskars je určený pro filetování a plátkování ryb. Čepel nožů Celý popis

Kód NAMIR: 8623

Skladem v externím skladu
Cena dnes
899 Kč vč. 21% DPH
743 Kč bez DPH

Popis produktu

Nůž Yanagiba TAKUMI - Fiskars 977748

Nůž Yanagiba TAKUMI - Fiskars. 

  • Nůž Yanagiba TAKUMI Fiskars je multifunkční s dlouhou čepelí a je ostřený v japonském stylu pouze z jedné strany.
  • Nůž Yanagiba TAKUMI Fiskars je určený pro filetování a plátkování ryb.
  • Čepel nožů Fiskars je vyrobena z vysoce kvalitní japonské oceli.
  • Tvrdost: HRC 55.
  • Ergomonicky tvarovaná držadla  nožů Fiskars s neklouzavým Softouch povrchem výborně padnou do ruky.
  • Držadlo  nožů Fiskars  je přímo nastříknuto na čepel k zajištění trvanlivého a hygienického spojení.
  • Nože Fiskars byly navrženy pro každodenní používání v kuchyni s důrazem na ergonomii, funkčnost a bezpečnost, zaručenou neklouzavým povrchem rukojeti Softouch a zábranou proti pořezání.
  • Díky tomu se  nože Fiskars  drží v ruce pohodlně a pevně.
  • Odolná čepel se snadno udržuje stále ostrá pomocí ostřiče Fiskars Roll - Sharp nebo ocílky.
  • Ergonomicky tvarovaná držadla z nárazuvzdorného polypropylenu.
  • Možno mýt v myčce nádobí.

 

  • Kvalita: Všechny nože Fiskars jsou pečlivě zakaleny na tvrdost HRC 52 až HRC 56. To zajišťuje dlouhou trvanlivost ostří i možnost ostřit pak nože pomocí ostřiče Fiskars Roll - Sharp. Více informací najdete v odstavci " Ostření ". Čepele jsou vyrobeny z nerez oceli, která zajišťuje jejich dlouhou životnost. Držadla se bezpečně a pohodlně drží. To umožňuje efektivní krájení. Držadla většiny nožů Fiskars jsou zastříknuta ve formě přímo na čepel. Mezi čepelí a držadlem pak není sebemenší štěrbina k uchycení bakterií.Tvar a povrch držadel brání sklouznutí ruky i když je mokrá, nebo mastná. Většina nožů Fiskars se vyznačuje velkou zarážkou prstů, která zabraňuje jejich sklouznutí na čepel.

 

  • Skladování: Pokud dáme nože jen tak do šuplíku, brzy se ztupí třením jednoho o druhý. Abyste je měli stále ostré, musí se umístit do speciálního bloku, nebo použít magnetický závěs.

 

  • Čištění: Všechny nože Fiskars se mohou mýt v myčce. Fiskars však doporučuje ruční mytí, které je k výrobkům šetrnější. Nůž si pak dlouho zachová původní vzhled a zůstane delší dobu ostrý. Po ručním mytí nůž opláchněte čistou vodou a osušte. Je důležité nenechávat nože mokré. Také nenechávejte zaschnout na čepeli zbytky jídla. Po určité době by kyseliny z jídla narušily povrch nože. Pokud se rozhodnete mýt nůž v myčce, přesvědčte se, že se nedotýká ostatního nádobí a vyndejte jej ihned po ukončení mycího cyklu. Je také vhodné nože po vyjmutí osušit jemnou utěrkou.

 

  • Rezavé skvrny: Malé množství rzi se občas vyskytuje v myčkách všech typů. V průběhu mytí se může rozptýlit do vnitřního prostoru buď z vlastní myčky, nebo z některého mytého předmětu. Pokud se objeví drobné skvrnky na nožích, doporučujeme je přeleštit čistícím prostředkem na ocelové povrchy.

 

  • Ostření: Profesionální kuchaři používají ocílku vždy po použití nože, aby měli jistotu, že bude ostrý při dalším použití. Při použití v domácnosti není nutné nože ostřit tak často. Jednoduše je můžete ostřit v pravidelných intervalech, nebo až když máte pocit, že nejsou dostatečně ostré. Nože Fiskars jsou zakaleny na tvrdost HRC 52 a HRC 56, což je ideální pro použití v domácnosti.Čím je nůž tvrdší, tím déle drží ostří. Na druhou stranu nůž, který má vyšší tvrdost se hůře ostří. Měkčí nůž se snadněji ostří, ale brzy se ztupí. Nože Fiskars nabízejí vyváženou hodnotu tvrdosti, kdy nůž vydrží dlouho ostrý a navíc se snadno ostří. Ostření se nejlépe provádí ostřičem Roll - Sharp nebo ocílkou. Použití ocílky vyžaduje speciální techniku a zkušenost. Nože Fiskars mají úhel obtahu ostří 30 stupňů. Proto je potřeba nůž pomocí ocílky dlouhými tahy obtáhnout pod úhlem 15 stupňů nejprve z jedné strany a pak z druhé. Dodržení správného úhlu po celé délce čepele je velmi obtížné. Snazší je ostření na ostřiči Fiskars Roll - Sharp, který má uvnitř speciální japonské keramické kotoučky nastavené tak, aby se několika pohyby nože tam a zpět ve vodící drážce vytvořil po celé délce správný úhel obtahu ostří. Bez ohledu na metodu ostření, kterou použijete, udržujte své nože ostré, protože pouze ostré nože jsou bezpečné. Řez je přesnější a používáme mnohem menší sílu než u tupých nožů.

 

  • Použití a údržba: Čím víc se staráte o své nože Fiskars, tím delší jsou intervaly, kdy je musíte ostřit. Nůž také zůstává déle ostrý, pokud s ním krájíte na měkčím povrchu jako je prkénko ze dřeva, nebo z plastu. Krájení na plechu nebo skle ostří nože velmi rychle ztupí.

Parametry

Délka: 24 cm
Hmotnost : 152 g

Poradna

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. Buďte první.

Vložit příspěvek

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10-18.30hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: