Poraďte se s profesionály: Po-Pá: 10:00 - 18:00 hod 604 169 665

FS 162 krbová sestava Jotul

Kód NAMIR: 33521

Zboží již není dostupné

Omlouváme se, ale toto zboží již není dostupné v našem sortimentu. Prosíme zvolte jinou alternativu. Děkujeme.

Alternativní produkty

Popis produktu

FS 162 krbová sestava Jotul

Jotul FS 162 je mastková obestavba s kruhovým půdorysem a lze ji kombinovat s topeništěm Jotul F 370. Topeniště Jotul F 370. Topeniště, které získalo řadu prestižních mezinárodních ocenění, umožňuje fantastický výhled na oheň zaoblenými dvířky, i přes velká boční skla. Krb můžete postavit ve výšce 158 cm nebo 195 cm.

Unikátních doplňkem je klapka v horní části obestavby. Když je klapka zavřená, vydává krby převážně konvekční teplo, ale když ji zavřete, teplo z topeniště se akumuluje a ukládá na později.

Mastek je hornina s výborným tepelně -akumulačními schopnostmi a pro výrobu krbů se používají již od 18. století.

Výhody mastkové krbové sestavy Jotul FS 162:

  • Moderní, elegantní volně stojící krb s obestavbou z mastku
  • Litinové topeniště
  • Jøtul FS 162 je opatřen klapkou, díky které si můžete vybrat mezi konvekčním vytápěním a akumulací tepla podle aktuální potřeby
  • Dvoustupňové spalování
  • Mastek má vynikající schopnost akumulovat teplo, které dlouho zvolna vyzařuje do místnosti
  • Volně stojící krb Jøtul FS 162 je vhodný pro instalaci do rohu i k podélné zdi

 

Parametry:

Dvířka provedení: černá, prosklená
Rozsah výkonu: 3,6 - 7 kW
Vývod kouřovodu: horní + zadní
Průměr kouřovodu: 150 mm
Tah komínu (minimální): 12 Pa
Palivo: dřevo, ekobrikety
Délka polen: 30 cm
Účinnost: 75 %
Vyhřívaný prostor: 100 m3
Rozměry: 1580 x 600 mm
Hmotnost: 434 kg
Nepřetržitý provoz: Ano

CB Systém - dvoustupňové spalování

Dvoustupňové spalování (CB-systém) je velmi ekologické a úsporné. Pracuje na principu zplynování emisí a těkavých plynů, které by jinak odešly nevyužity do ovzduší a znečišťovaly by životní prostředí.

Po roztopení v krbových kamnech Jotul a vytopení prostoru na optimální teplotu, je třeba začít uzavírat regulační páčku přívodu sekundárního vzduchu, tím se sníží komínový tah a kamna se uvedou do úsporného režimu, tzn., že kamna temperují v rozmezí minimálního a nominálního výkonu. V této chvíli se samovolně začne do spalovací komory přisávat vzduchu, který okysličí škodlivé částice a tím dojde ke zplynování. Topeniště začne z 30 – 40% temperovat, díky energii získané zplynováním a vy tak ušetříte 30 až 40% paliva a navíc do ovzduší odchází minimum škodlivých zplodin, hodnoty emisí CO se u kamen a krbů Jøtul pohybují v rozmezí 0,05–0,18 %.

Litina prověřená generacemi

Jotul si vybral litinu kvůli její odolnosti a dlouhé trvanlivosti. Kamna a krby od Jotulu vypadají a fungují spolehlivě i po dlouholetém používání, panty a zavírací mechanismus chodí stále jako na drátku a výrobky se nedeformují (nestane se vám, že např. dvířka přestanou těsnit a čepy nebo zavírací mechanismy nefungují při dlouhodobé zátěži). Životnost výrobků Jøtul navíc prodlužují dlouho dostupné náhradní díly.

Opakovaně oceněný, nadčasový design

Výrobky Jotul mají funkční, nadčasový design. Jsou inovativní a nepodléhají krátkodobým trendům. Výrobci jsou přesvědčeni, že forma by měla být propojena s funkcí a že dobrý výrobek musí umět nabídnout více než příjemný vzhled. V neposlední řadě jsou výrobcem brány v potaz i nezměřitelné hodnoty, jako např. zvuk praskajícího hořícího dřeva, příjemný pohled na plameny a efektivní využití topiva při ekologickém vytápění.

 



Poradna

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. Buďte první.

Vložit příspěvek

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10:00-18hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: