Poraďte se s profesionály: Po-Pá: 10:00 - 18:00 hod 604 169 665

FLY IDRO D.S.A. krbová kamna s výměníkem NORDICA - černá

Kód NAMIR: 34493

Zboží již není dostupné

Omlouváme se, ale toto zboží již není dostupné v našem sortimentu. Prosíme zvolte jinou alternativu. Děkujeme.

Alternativní produkty

Popis produktu

FLY IDRO D.S.A. krbová kamna s výměníkem NORDICA - černá

Elegantní, funkční s rychlou a snadnou montáží. Stačí připojit čerpadlo, nějaký zabezpečovací prvek proti přehřátí a připojení na komín. To je vše. Žádné obezdívání, špína a velké těleso, které je nutné při běžné stavbě krbu. Kachlový obklad v módní černé barvě se dobře udržuje, je elegantní a trvanlivý.

Do vnitřní části byla integrována krbová vložka Idro 80. Osmdesát značí, že se  jedná o šířku skla 80 cm a přikládat je možno polena 50 cm. To je taková optimální šířka při přípravě dřeva, kdy se metrové dřevo půlí a také hoří déle. Základní korpus je svařený z 3 mm oceli. Předehřívání spalovacího vzduchu je v dutých profilech dokola celé přední části. Toto je nezbytné pro tepelnou stabilitu tolik potřebnou pro dokonalou těsnost v závislosti na teplotě. Přikládací dvířka mají kraje vylisované do pravého úhlu, aby se zamezilo kroucení. Do čelní části je vloženo žáruodolné sklo, takže zcela zakrývá tuto konstrukci. Čelní pohled je potom “skleněný“ a trochu mate, že se jedná v podstatě o kotel.

Teplovodní výměník je vyroben v systému DSA. Těsnost každého kusu je ve výrobě kontrolována na 6 Barů. To je až 3x více než je provozní tlak a prakticky zcela vylučuje pozdější poškození. Zabudovaná dochlazovací smyčka ve spojení s termostatickým ventilem chrání výměník před přehřátím způsobeném např. při výpadku energie. Vnější povrchová barva výměníku je žáruodolná a při instalaci automatického antikondenzačního okruhu je životnost prakticky neomezená.

Aby bylo hoření stejně kvalitní jako v běžných vložkách nezasahuje výměník až k roštu ale začína asi 18cm nad ním a vyplňuje celý horní prostor. To umožňuje udržovat na roštu stálou vrstvu žhavých uhlíků vzniklou po vyhoření plynů. Po novém přiložení se dřevo vznítí snadněji a nepřipéká se na boční stěny teplosměrných ploch. Mechanická a žárová odolnost roštu a okolí je vyřešena celolitinovou konstrukcí. Boční a zadní obložení je z hi-tech materiálu „Yronker“. Především vysoká odolnost žáru a akumulace tepla má pozitivní vliv na průběh hoření spojenou s účinností 83% a nízkými emisemi CO2. Hladký povrch a světlé zabarvení zamezuje usazování sazí a zvětšuje odraz tepla do prostoru. Velký popelník pod roštem je ukrytý pod přikládacími dvířky.

Regulace je soustředěna doprostřed dvířek. Levý primární vzduch usnadňuje roztápění do studeného komínu, pravý sekundární (silně předehřátý) proudí štěrbinou podél skla a udržuje po dlouhou dobu čistotu. Pro zvýšení kvality hoření je v zadní části ještě třetí vzduch – terciární. Ten pomůže zužitkovat poslední zbytky energie plynů, aby byla skutečná hodnota účinnosti až 83%. Úplně dole celé sestavy je vysouvací zásuvka na uskladnění dřeva. Celá čelní „fasáda“ je tvořena černým sklem, tak jako horní část. Boční stěny zakrývající horké části jsou z kachlů, které tvoří obklad a akumulují teplo. Všechny výstupy z výměníku jsou skryté v horní části a nijak nenarušují celkový design. Velikost komínu je pouze 160 mm a v případě dobrého stavu starého komínu může být zapojena i na něj. Přestože se jedná o špičkový výrobek není cena nijak přehnaná a možná může být i výhodnější než stavba krbu.

 

Technické parametry

Výkon do vzduchu v kW:4,3
Výkon do vody v kW:11,1
Spotřeba paliva v kg/h:4,3
Velikost kouřovodu v mm:160
Vývod kouřovodu:horní
Účinnost v %:82,7
Hmotnost v kg:219 kg
Výhřevnost prostoru při zateplení 35W/1m3:441
Velikost externího vzduchu v mm:120
Výška v mm:1076
Šířka v mm:878
Hloubka v mm:565
Typ spalování:Třístupňové
Obklad:keramika, sklo
Konstrukce spalovacího prostoru:litiina, Nordiker, ocelový výměník
Typ roštu:Pevný
Popelník:Vyjímatelný
Velikost polen v mm:300 - 500
Rozměr vstupního otvoru do spalovacího prostoru v mm:635x245
Rozměry spalovacího prostoru v mm:590x320x350
Přenos tepla:sáláním, vodou
Doporučený tah komínu v Pa:17 - 20
Hmotnostní průtok spalin v g/s:11,3
Výstupní teplota spalin v °C:256

Tyto kamna jsou Zakázková Výroba

Skladovost u produktu je pouze orientační, všechna kamna jsou vždy zadávána na výrobu (objednávku), orientační dobu výroby Vám sdělíme e-mailem či telefonicky po objednání a uhrazení vaší objednávky. Kamna jsou zakázková výroba, nikoli e-shopový skladový prodej.Kupující bere na vědomí, že jako „Zakázková výroba“ jsou označeny takové výrobky, které jsou vyráběny na zakázku.

Parametry

Účinnost:82,7 % %
Spotřeba paliva:4,3 kg/h
Výhřevnost:441 m3
Výkon:15,4 kW
Výkon do vody:11,1 kW
Výkon předávaný povrchem kamen:4,3 kW
Vývod spalin:horní
Plotýnka:107,6 x 87,8 x 56,5 (V x Š x H)
Externí přívod vzduchu:160 mm
Objednací číslo: LN-77
Výrobce: Kamna s výměníkem NORDICA | Vše od NORDICA
Kategorie: Krbová kamna s výměníkem
Dostupnost: Skladem v externím skladu

Poradna

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. Buďte první.

Vložit příspěvek

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10:00-18hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: