Poraďte se s profesionály: Po-Pá: 10:00 - 18:00 hod 604 169 665

F 483 CB krbová kamna Jotul - černý lak

Kód NAMIR: 33504

Zboží již není dostupné

Omlouváme se, ale toto zboží již není dostupné v našem sortimentu. Prosíme zvolte jinou alternativu. Děkujeme.

Alternativní produkty

Popis produktu

F 483 CB krbová kamna Jotul - černý lak

Řada litinovýchkonvekčních kamenJøtul F 480 vyniká vysokým topeništěm s panoramatickým sklem, které umožňuje dokonalý výhled na roztančené plameny zepředu i ze stran.

Kamna lze umístit velmi blízko k hořlavým materiálům.

Model Jøtul F 483 jsou oválná litinová kamna s konvekcí. Díky tomu je lze umístit blízko stěn z hořlavých materiálů i bez použití protipožární příčky.

Jøtul F 483 se pyšní charakteristickým designem se štíhlou nohou, kterou lze instalovat s otočným mechanismem a vychutnávat si pohled na oheň z kteréhokoli koutu místnosti.

Kamna jsou vybavená integrovaným popelníkem a patří k nejekologičtějším výrobkům na světě.

Vytápění nízkoenergetických staveb

Při vytápění nízkoenergetických staveb lze využívat kamna/krbové vložky s nominálním výkonem 5-6 kW, přičemž je nezbytné zvolit výrobek s centrálním (externím) přívodem vzduchu. V případě, že CPV kamna nemají ohniště si odebírá kyslík z místnosti, což může být v zatepleném prostoru problém.

Celá řada kamen Jotul F 160 CB externí přívod vzduchu nabízí a naše společnost Centrum Vytápění.cz ho i doporučuje, stejně jako akumulační prstence většinou umístěné v horní části topeniště. Tyto prstence se při topení nahřejí a naakumulované teplo předávají pláštěm až po dobu 12 hodin po dohoření ohně v topeništi.

Výhody krbových kamen Jotul F 483 CB:

  • Nádherný výhled na oheň
  • Ekologická kamna s minimálními emisemi
  • Možnost umístění blízko hořlavých materiálů

 

Parametry:

Provedení: černý lak - litina
Dvířka provedení: černá, prosklená
Rozsah výkonu: 3,5 - 10 kW
Vývod kouřovodu: horní + zadní
Průměr kouřovodu: 150 mm
Tah komínu (minimální): 12 Pa
Palivo: dřevo, ekobrikety
Délka polen: 30 cm
Účinnost: 75 %
Vyhřívaný prostor: 45-143 m3
Rozměry: 1180 x 466 x 460 mm
Hmotnost: 186 kg
Nepřetržitý provoz: Ano
Externí přívod vzduchu: NE - lze dokoupit
Spotřeba paliva: 2,2 kg/hod

CB Systém - dvoustupňové spalování

Dvoustupňové spalování (CB-systém) je velmi ekologické a úsporné. Pracuje na principu zplynování emisí a těkavých plynů, které by jinak odešly nevyužity do ovzduší a znečišťovaly by životní prostředí.

Po roztopení v krbových kamnech Jotul a vytopení prostoru na optimální teplotu, je třeba začít uzavírat regulační páčku přívodu sekundárního vzduchu, tím se sníží komínový tah a kamna se uvedou do úsporného režimu, tzn., že kamna temperují v rozmezí minimálního a nominálního výkonu. V této chvíli se samovolně začne do spalovací komory přisávat vzduchu, který okysličí škodlivé částice a tím dojde ke zplynování. Topeniště začne z 30 – 40% temperovat, díky energii získané zplynováním a vy tak ušetříte 30 až 40% paliva a navíc do ovzduší odchází minimum škodlivých zplodin, hodnoty emisí CO se u kamen a krbů Jøtul pohybují v rozmezí 0,05–0,18 %.

Litina prověřená generacemi

Jotul si vybral litinu kvůli její odolnosti a dlouhé trvanlivosti. Kamna a krby od Jotulu vypadají a fungují spolehlivě i po dlouholetém používání, panty a zavírací mechanismus chodí stále jako na drátku a výrobky se nedeformují (nestane se vám, že např. dvířka přestanou těsnit a čepy nebo zavírací mechanismy nefungují při dlouhodobé zátěži). Životnost výrobků Jøtul navíc prodlužují dlouho dostupné náhradní díly.

Opakovaně oceněný, nadčasový design

Výrobky Jotul mají funkční, nadčasový design. Jsou inovativní a nepodléhají krátkodobým trendům. Výrobci jsou přesvědčeni, že forma by měla být propojena s funkcí a že dobrý výrobek musí umět nabídnout více než příjemný vzhled. V neposlední řadě jsou výrobcem brány v potaz i nezměřitelné hodnoty, jako např. zvuk praskajícího hořícího dřeva, příjemný pohled na plameny a efektivní využití topiva při ekologickém vytápění.


Poradna

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. Buďte první.

Vložit příspěvek

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10:00-18hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: