Poraďte se s profesionály: Po-Pá: 10:00 - 18:00 hod 604 169 665

F 164 CB S kamna JOTUL

Kód NAMIR: 34888

Zboží již není dostupné

Omlouváme se, ale toto zboží již není dostupné v našem sortimentu. Prosíme zvolte jinou alternativu. Děkujeme.

Alternativní produkty

Popis produktu

F 164 CB S kamna JOTUL

Řadu Jøtul F 160 tvoří šest základních variant s bočním prosklením nebo bez něj a s možností výběru litinového podstavce z několika typů. Elegantní Jøtul F 164 S vypadá díky mastkovým bokům a horní desce nejen velice dekorativně, ale také hřeje ještě dlouho poté, co v topeništi vyhasl oheň.

Do praktického podstavce s litinovými dvířky snadno schováte všechny drobnosti, které se obvykle povalují po zemi kolem kamen. Na vnitřní stranu dvířek můžete přimontovat také krbové nářadí, vyráběné přímo na míru k tomuto modelu (příslušenství na objednávku). Tato kamna jsou ideální volbou pro moderní bydlení, skvěle se hodí zejména do nízkoenergetických staveb a k topení na nízký výkon. Dosahují optimálního spalování i při 3 kW.

 

Norská firma Jøtul vyrábí litinová kamna již od r. 1853 a je jediným výrobcem kamen a krbových vložek v Norsku. Koncepce výrobků Jśtul vychází z drsného severského klimatu, které se vyznačuje dlouhým zimním obdobím, s mrazy až -40°C.Kamna a krbové vložky Jøtul jsou vyrobeny z vysoce kvalitní litiny. Výrobce používá nejmodernější licí linku, což se projevuje v dokonalém provedení všech dílů.Nejmodernější technologie spalování dřeva, vyvinutá firmou Jøtul, zaru-čuje maximální účinnost při minimální spotřebě dřeva. Při redukovaném přísunu vzduchu je doba spalování v kamnech plně naložených kvalitním dřevem více než šest hodin. Proto je heslem kamen a krbů Jøtul: Večer zatop, ráno přilož!

Používání kamen a krbových vložek Jøtul přináší značné úspory s ohledem na nízkou cenu paliva (dřevo, dřevěné brikety), ať již jsou instalovány jako jediný zdroj tepla nebo pouze na přitápění.Převážná většina výrobků Jøtul je vyráběna v CB verzi, tj. s čistým, dvoustupňovým spalováním. U tohoto provedení dochází k minimální emisi zplodin díky dvojitému spalování kouřových plynů, což se zároveň projevuje v úspoře paliva až o 40 %.Vysoká účinnost a výkon Účinnost spalování dřeva se v kamnech a krbových vložkách Jøtul pohybuje přes 80 %. Konstrukční řešení zabraňuje nekontrolovanému přísunu vzduchu, umožňuje pomalejší spalování dřeva a tím i efektivnější uvolňování tepelné energie.

Pro Jśtul je charakteristický osobitý, nadčasový design, který zahrnuje tradiční i moderní estetické řešení. Povrchovou úpravu tvoří nejen klasická černá litina, ale i polomatný barevný smalt. Skleněná dvířka umožňují nádherný pohled na hořící oheň a většina modelů navíc funguje jako otevřený krb.Díky dokonalému řemeslnému zpracování slouží kamna a krbové vložky Jøtul spolehlivě po několik generací. Jako jediný výrobce poskytuje Jøtul záruku 10 let na litinový plášť a 2 roky na sklo.

 

Přednosti

  • Dvoustupňové spalování CB
  • Mastek s vynikajícími akumulačními schopnostmi
  • Ideální pro topení na nízký výkon
  • Krbové nářadí na míru ve dvířkách podstavce
  • Kvalitní norská litina
  • Možnost přímého připojení externího vzduchu
  • Praktický popelník
  • Snadné ovládání díky jedné regulační páčce pro přívod primárního i sekundárního vzduchu

Technická specifikace

Vytápěná plocha: až 70 m2
Vytápěný prostor: až 170 m3
Hmotnost: 225 kg
Max. délka polen: 33 cm
Průměr kouřovodu: Ø 150 mm
Účinnost: 83%
Vývod kouřovodu: Horní a zadní
Rozměry (VxŠxH):  1090x517x489 mm
Barva: černý lak

Tepelný výkon

Minimální: 3,7 kW
Nominální: 5 kW
Maximální: 9 kW


Poradna

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. Buďte první.

Vložit příspěvek

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10:00-18hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: