Poraďte se s profesionály: Po-Pá: 10:00 - 18:00 hod 604 169 665

EG 11 IMR 1,1 kW benzínová elektrocentrála HERON

Kód NAMIR: 10105

Zboží již není dostupné

Omlouváme se, ale toto zboží již není dostupné v našem sortimentu. Prosíme zvolte jinou alternativu. Děkujeme.

Alternativní produkty

Popis produktu

Elektrocentrála benzínová 2,8HP, 1f, 1,1kW, HERON, EG 11 IMR

Tento typ je svým výkonem, stabilizací napětí a příznivé ceně určený především jako zdroj elektrické energie pro rekreační účely (na chatách, zahradách apod. Stroj je osazený asynchronním bezuhlíkovým (bezúdržbovým) alternátorem se zvýšeným průměrem jádra, tato konstrukce umožňuje srovnávat výkyvy napětí na stejnou úroveň, jako to je u synchronních alternátorů s použitim AVR. Proto je možné použít jej na napájení spotřebičů s elektronikou za podmínky dodržení správného postupu používání.


Obecné informace pro elektrocentrály Heron

AVR elektrocentrály (Automatic Voltage Regulation)

AVR - Automatické elektronické vyrovnávání napětíSystém automatického elektronického vyrovnávání napětí elektrocentrály, které svou kvalitou výstupního napětí (vyhlazení do ±5%) umožňuje napájet jak běžné spotřebiče, tak jemnou elektroniku (UPS, PC, elektronářadí s regulací apod.). Nicméně při napájení jemné elektroniky, je potřeba používat prodlužovací kabel s přepěťovou ochranou. Napájené zařízení je tak ochráněno před krátkými (špičkovými) pulzy vyššího napětí než jmenovitého. Toto krátké přepětí může být způsobeno nejen elektrocentrálou samotnou, ale i jiným současně připojeným spotřebičem.

Automatický systém kontroly hladiny oleje elektrocentrály

Automatický systém kontroly hladiny oleje eletrocetrályTento systém v případě nízkého stavu oleje v klikové skříni automaticky vypne motor. Elektrocentrála je tak chráněna před poškozením, které by nastalo v případě úniku oleje z motorové skříně. POZOR tento systém nenahrazuje pravidelnou kontrolu hladiny oleje.

 

Kvalitní Motor Heron pro elektrocentrály i čerpadla

Motor Heron eletrocetrályV elektrocentrálách a čerpadlech Heron jsou osazeny výkonné a spolehlivé motory moderní konstrukce. Z funkčního principu se jedná o vzduchem chlazený čtyřtaktní motor s rozvodem OHV. Odlehčená skříň motoru pozitivně ovlivňuje celkovou hmotnost stroje.

 

Velká nádrž benzínové elektrocentrály Heron

Velká nádrž eletrocetrályVe standardním vybavení všech benzínových agregátů (elektrocentrál) Heron umožní provoz v rozmezí 8 až 15 hodin bez nutnosti doplňování paliva (závisí na zatížení). Nádrž  je umístěna v horní části elektrocentrály, takže lze snadno doplňovat palivo.

 

Masivní trubkový rám a kolečka čerpadla a centrály

Masivní trubkový rám eletrocetrályMasivní trubkový hrání elektrocentrály a čerpadla před poškozením a ulehčuje přepravu zařízení. Pro vybrané typy elektrocentrál lze dokoupit podvozek -kolečka pro snadné přemisťování celého zařízení. Možnost dokoupení podvozkukoleček  lze zkontrolovat v dostupném příslušenství, které se zobrazuje u elektrocentrály či čerpadla.

 

Výstup 12 V DC eletrocetrály

Výstup 12 V DC eletrocetrályVšechny elektrocentrály jsou vybaveny stejnosměrným výstupem 12 V. Tento výstup lze použít pro nabíjení akumulátorů, nebo pro napájení libovolného 12V spotřebiče.

 

 

Voltmetr elektrocentrály Heron

Voltmetr eletrocetrályZobrazuje aktuální stav napětí na výstupu z generátoru. U třífázových elektrocentrál zobrazuje napětí ve 400V větvi. Slouží pro kontrolní zobrazení výstupního napětí.

 

 

Palivoznak - měrka nádrže

Palivoznak eletrocetrályUmožňuje sledovat stav paliva v nádrži bez nutnosti jejího otevření (neplatí pro plynové elektrocentrály).

Nadstandardní vybavení, některých typů elektrocentrál:

 

Digitální měřič motohodin eletrocenrál

Digitální měřič motohodin elektrocentrályJsou jím vybaveny všechny generátory s jmenovitým výkonem nad 2kW. Umožňuje především jednoduše sledovat servisní intervaly.

 

AGM baterie elektrocentrály

AGM baterie

Všechny elektrocentrály s elektrickým startováním jsou vybaveny AGM akumulátorem baterí.

 

 

Elektrické startování elektrocentrály

Elektrické startování elektrocentrályVýkonnější typy elektrocentrál Heron jsou vybaveny elektrickým startovacím systémem, který zvyšuje komfort obsluhy. Startování elektrocentrály lze poté klíčkem nebo tlačítkem.

 

 

Svařování rámu elektrocentrály

Svařování elektrocentrálySvařovací agregáty jsou zařízení, která vyžadují velmi kvalitní a výkonný napájecí zdroj. Proto je jasně zdůrazněno, ke kterým typům lze svařovací agregáty připojit. Elektrocentrála musí mít alespoň 2x větší jmenovitý výkon, než je příkon svářečky. Viz přehled použití elektrocentrál.

Vybavení digitálních elektrocentrál HERON:

Inteligentní plyn - otáčky motoru elektrocentrály

Inteligentní plynInteligentní regulace chodu motoru zajišťuje optimální otáčky motoru Heron  v závislosti na jeho zatížení elektrickými spotřebiči. Snižuje tím spotřebu paliva až o 40%.

 

 

Elektronická kontrola generátoru

Elektronická kontrola elektrocentrálySleduje a řídí procesy v elektrické i motorové části přístroje. V případě mezních hodnot jednotka generující proud automaticky vypne, tak aby nedošlo k poškození stroje. Poté, co se hodnoty dostanou do normálního stavu, ji opět spustí.

 

 

Jemná elektronika

Jemná elektronikaUmožňují připojení jemné elektroniky citlivé na kolísání napětí a frekvence. Lze připojit i lékařské přístroje. Díky zabudovanému invertorovému systému má výstupní napětí čistě sinusový průběh. Invertorový systém je polovodičová výkonová elektronika, která generuje výstupní sinusový signál. Je tím eliminováno jakékoliv zvlnění a výkyvy napětí, které by mohl produkovat samotný generátor.

 

Digitální elektrocentrály Heron

Digitální elektrocentrály HeronDigitální elektrocentrály Heron představují technologický skvost mezi elektrocentrálami. Inovativním řešením motoru s multipólovým alternátorem a použitím invertorové technologie bylo dosaženo dokonalé výstupní sinusové křivky a kvality výstupního napětí za současného snížení hmotnosti a rozměrů centrály o více než 50% oproti konvenčím zařízením. Tyto generátory se vyznačují mimořádně tichým chodem, malými rozměry a nízkou hmotností.

Jaký benzín pro elektrocentrály?

Použitý čtyřtaktní motor se vyznačuje velmi nízkou spotřebou benzínu (Natural 95). Je to dáno inteligentním řízením otáček v závislosti na spotřebě připojených spotřebičů. Tím jsou tyto elektrocentrály až o 40 % ekonomičtější, než běžné generátory. Generátory (elektrocentrály) této řady jsou standardně vybavené systémy automatické ochrany před přetížením, přehřátím a nebezpečným poklesem hladiny oleje.

Samotný multipólový generátor (elektrocentrála) generuje třífázové napětí, které je následně upraveno v elektronice zabudovaného invertoru. Na výstupu invertoru, a tedy i elektrocentrály, je čistě sinusové jednofázové napětí 230 V / 50 Hz. Tím je zabezpečen spolehlivý chod i těch nejcitlivějších spotřebičů.

Unikátní systém labyrintového nuceného chlazení zabezpečuje optimální chlazení všech součástí elektrocentrály a zajišťuje tak ideální podmínky pro její práci.

 


 

Srovnání výkonů elektrocentrál Heron:

Srovnání elektrocentrál heron

Po kliknutí se otevře nové okno.

Elektrocentrály jsou tzv. „měkký zdroj“ el. energie. Pro spolehlivý rozběh připojených spotřebičů je proto nutné zohlednit jejich konstrukci a příkon

/  Spotřebiče odporového typu
Do plného jmenovitého výkonu elektrocentrály; např. elektrická topení, horkovzdušné pistole, klasická žárovka, rychlovarná konvice, fén na vla sy apod. Tyto spotřebiče jsou pro elektrocentrálu bezproblémové, výkon těchto elektrospotřebičů je obvykle udáván ve watech (W) nebo v ampérech (A), v některých případech jsou uvedeny obě hodnoty. V tomto případě lze vhodnou elektrocentrálu navrhnout podle uváděného štítkového výkonu spotřebiče (W) nebo příkonového proudu (A) tak, aby plný jmenovit zdánlivý výkon centrály ve volt-ampérech (VA) byl nejméně stejně veliký

/  Stroje s elektromotory
Tyto spotřebiče jsou charakteristické tím, že vzhledem ke ztrátám ve vinutí elektromotoru (tzv. štěpení magnetického pole) je k napájení zachodu nutný o cca 30% vyšší výkon elektrocentrály, než je uváděný výkon spotřebiče a navíc k  rozběhu spotřebiče je nutný dokonce až několika násobně  vyšší příkon, než je jejich deklarovaný. Tento štítkový (deklarovaný) výkon ve většině  případů označuje příkon nezatíženého stroje. Proto nelze navrhnout vhodnou elektrocentrálu pouze podle uváděného štítkového výkonu (W) spotřebiče. Pro navržení vhodné elektrocentrál je potřebné znát maximální rozběhový proud (A) spotřebiče a provozn odběr proudu (A) daného spotřebiče.
Stroje s komutátorovými motory, jako jsou úhlové brusky, vrtačky, bourací kladiva, řetězové pily, vysavače či domácí roboty, potřebují na svůrozběh výkonový přesah 1,5 až 2-násobný (v případě motorů s výkonem vyšším než 1,5  kW doporučujeme počítat s  přesahem 2 až 2,5-násobným)Stroje s indukčními motory s kotvou na krátko (asynchronní) jsou strojes tzv. těžkým startem, které na svůj rozběh vyžadují výkonový přesah elektrocentrály 3 až 5-násobný. Spotřebiče zatížené od samotného rozběhu, jako jsou kompresory, mrazničky, domácí vodárny apod., vyžadují narozběh přesah výkonu 5 až 10-násobný.

/  Audiotechnika a další domácí spotřebiče
např. tele  vizory, radiopřijímače, žehličky, rychlovarné konvice, vyžadují výkonový přesah elektrocentrály 1,5 až 2-násobný.

/  Svářečky
Na vybrané modely je možné připojit svařovací aparáty (invertory starší konstrukce však vyžadují až dvojnásobný přesah výkonu.)

/  Spotřebiče kapacitního typu
Mezi spotřebiče kapacitního typu lze zařadit např. fotoblesky, neonové zářivky, výbojky apod., které nelze zařadit mezi indukční nebo odporové zátěže. Tyto spotřebiče jsou charakterem svých vlastností vzhledem k  napájení elektrocentrálou kritické. Je lepší napájení těchto spotřebičů konzultovat s autorizovaným prodejcem či elektrikářem specialistou. Tím se předejde velkým problémům a  případným finančním ztrátám. Obecně tyto spotřebiče mohou být napájeny pouze elektrocentrálami vybavenými synchronním alternáto rem s regulací. Pro zážeh musí výkon centrály přesahovat štítkový příkon spotřebiče 1,5 až 2-násobně.

Upozornění: s délkou napájecího kabele dochází k růstu elektrických ztráa elektrickému proudu musí odpovídat průřez vodiče. V případě pochybností je lepší volit elektrocentrálu výkonnější, zejména pronapájení spotřebičů starších, u kterých lze očekávat nižší stupeň účinnosti. U  kritických spotřebičů doporučujeme dohodnout s  prodejcem zkoušku a spotřebič vyzkoušet ještě před zakoupením elektrocentrály. Tato tabulka je informativní a údaje se vztahují na nové výrobky moderní konstrukce. V případě pochybností, především při napájení starších spotřebičů s nižším stupněm účinnosti, doporučujeme zvolit elektrocentrálu s vyšším příkonem nebo se poradit s odborníkem.

Parametry

AC jmenovitý proud:4,3A/230V
DC jmenovitý proud:8,3A/12V
Hmotnost:28 kg kg
Jmenovitý výkon generátoru:1,0 kW
Max. výkon motoru:2,0 kW / 4000 min-1
Maximální výkon:1,1 kW
Objem nádrže:6,7 l
Obsah válce:87 ccm
Počet fází:1f
Rozměry:37 x 46 x 36,5 cm
Spotřeba:min. 0,6 l/kWh
Stabilita napětí /kmitočtu (%/Hz):230 V / 50 Hz
Typ generátoru:asynchronní
Účiník cosф:1
Objednací číslo: MB-8896109
Výrobce: Benzínové rámové elektrocentrály Heron | Vše od Heron
Kategorie: Benzínové rámové elektrocentrály
Dostupnost: Není skladem v ČR

Poradna

Počet příspěvků: 10, poslední přidán 04.10.2016 08:21

Namir , 04.10.2016 08:21
90 DB
Pavel, 11.08.2016 18:45
Jaká je hlučnost
Jaroslav N., 02.12.2013 10:10
Jaký je maximální výkon elektrocentrály?

Odpověď:

namir, 02.12.2013 10:17
Maximální výkon elektrocentrály je 1,1 kW.
Tomáš D., 07.11.2013 09:46
Kolik elektrocentrála váží?

Odpověď:

namir, 07.11.2013 09:50
Dobrý den, hmotnost elektrocentrály je 28 kg.
Namir, 14.01.2013 17:18
Servisní místo je přímo v Plzni . Veškeré servisní místa jsou uvedeny na www.madalbal.cz
Hodina, 14.01.2013 00:30
Dobrý den, chci elektrocentrálu na chatu, pro příležitostné příležitosti. S dostupným servisem v okolí Plzně. Můžete mi sdělit servisní místo?
Namir, 09.08.2012 19:30
Bez problémů
Dvořák , 08.08.2012 17:23
Elektrocentrálu chci na ryby na gril ten má 850 w .Nebude to moc když to bude běžet 8 hodin v kuse ?
Namir, 12.07.2012 19:46
Ano je
Jelota, 12.07.2012 18:10
Je u téhle elektrocentrály klasický vývod na 220 v ?

Vložit příspěvek

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10:00-18hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: