Poraďte se s profesionály: Po-Pá: 10:00 - 18:00 hod 604 169 665

Test křovinořezu Dolmar MS 245.4U

Test křovinořezu Dolmar MS 245.4U provedenýv roce 2011 paní Mgr. Kateřina Hradcovou, šéfredaktorkou webu abecedazahrady. Výborné výsledky křovinořezu Dolmar MS 245 byly dosaženy na křovinatém pozemku i přerostlé louce.

Test přebraný z http://abecedazahrady.dama.cz/

Čtyřtaktní benzinový křovinořez Dolmar MS-245.4U o objemu 24,5 cm³ jsme testovali důkladně: v různých typech terénů s pravidelně udržovaným i léta nesečeným porostem posekal v součtu plochu o rozloze více než 5000 m². Jak se s ním pracovalo?

Místa, která jsme pro jeho testování vybrali, těmto podmínkám odpovídala, ale mezi sebou se výrazně lišila.

Dolmar MS-245.4U na zarostlém pozemku

Čtyřtaktní benzinový křovinořez o objemu 24,5 cm³ jsme testovali důkladně: v různých typech terénů s pravidelně udržovaným i léta nesečeným porostem posekal v součtu plochu o rozloze více než 5000 m². Jak se s ním pracovalo?

Výrobce doporučuje Dolmar MS-245.4U jako stroj ideální pro práci na zahradě a soukromých pozemcích.

Místa, která jsme pro jeho testování vybrali, těmto podmínkám odpovídala, ale mezi sebou se výrazně lišila.

Křovinořez Dolmar MS 245.4U na zarostlém pozemku.

Začali jsme sečením pozemku, který dříve sloužil jako pole, ale už asi deset let není nijak využíván a spravován. Představte si nerovný terén s mnoha prohlubněmi, místy zarostlý bodláčím a náletovými dřevinami.

Křovinořez MS-245.4U v neudržované zahradě s nálety

I dalším terénem, na němž jsme křovinořez Dolmar MS-245.4U testovali, byl pozemek nesečený několik roků. Suchý porost byl v porovnání s předchozím řidší, ale o to více bodláků a nepříjemných pichlavých silnějších rostlin na něm za dobu volného růstu bez omezení zdomácnělo.

Rozdíl byl také v tom, že zatímco na bývalém poli se dalo sekat naprosto bez omezení, tady jsme se museli pohybovat mezi vzrostlými stromy.

Dolmar MS-245.4U zahrada s nerovnostmi a dlouhou trávou

Křovinořez MS-245.4U si nepořizujete na anglický trávník, ale ne každý musí na zahradě bojovat s divokým starým porostem. Další zkušební místo MS-245.4U jsme proto zvolili typičtější: udržovaná zahrada, na níž se tráva pravidelně nechává dorůst a následně se suší pro hospodářské účely.

Ač by se mohlo zdát, že proti výše popsaným kultivacím „pralesů“ bude toto sečení hračkou, nebylo to tak. Tráva už byla hodně vysoká, navíc velmi hustá, a pozemek nerovný, s občasnými prohlubněmi a krtičincemi.

Motor v Dolmar MS-245.4U

Křovinořez Dolmar MS-245.4U používá se běžný motorový benzin (Natural 95) a automobilový olej pro čtyřdobé motory – majitele stroje potěší jeho malá spotřeba, protože se nemísí s palivem, ale leje do samostatné nádržky. Spotřeba benzinu závisí na pracovních podmínkách a roztáčení motoru do nejvyšších otáček. V průběhu testování byla v souladu s naším očekáváním.

Test částěčně přebraný z http://abecedazahrady.dama.cz/

Kamenná prodejna v Praze

Žalanského 52/22, Praha 6 +420 604 169 665

Máme otevřeno
Po-Pá: 10:00-18hod
So-Ne: zavřeno

Ukázat na mapě

U nás můžete platit:
Zboží vám dopravíme: